De scholen zijn dicht. En voor jou als ouder thuis is het nu druk.  Je kind barst van de energie, jij moet misschien gewoon werken. Probeer het dan maar eens gezellig te houden. Daarom wat praktische tips voor jou en je kind. In de vorige video gaf Mandy daarom 9 tips die je kunnen helpen je kind thuis bezig te houden. Maar ze heeft er veel meer. Je kunt deze tips nu gebruiken. Maar ook als alle kinderen over een tijdje weer naar school gaan, kun je deze tips gebruiken. 

Meer informatie

Wil je meer tips voor thuis? Volg Samen Leren op Instagram!
Of volg de Facebookpagina van Opgroeien in Vlaardingen of kijk eens op de website van Komkids.

 Het bericht

Ondertitelingen in andere talen volgen later, tot die tijd zie hieronder de tekst om te plakken in googletranslate.com.
Subtitles will follow as soon as possible. In the meantime, use the following text to copy and paste in googletranslate.com
Diğer dillerdeki altyazılar daha sonra gelecektir, o zamana kadar aşağıdaki metne yapıştırın googletranslate.com.
Wciaz pracujemy nad napisami w innych jezykach. Ponizszy tekst mozesz przetlumaczyc przez googletranslate.com.
سوف نضيف الترجمه لاحقا وإلى أن يتم ذلك بإمكانكم تسخ النص الموجود أدناه للفلم وترحمته عن طريق الجوجل

Hallo ik ben Mandy van Stichting Aanzet. Helaas kunnen we nu niet meer naar de scholen of naar jullie thuis komen. Maar we willen er wel graag voor jullie zijn. In mijn vorige filmpje heb ik je tips gegeven die je samen met je kind kunt doen. En in deze video komen er nog veel meer aan bod. Je kunt deze tips nu gebruiken, maar ook als je kind straks weer naar school gaat.
Tip 7: Wat ik jullie allereerst wil vertellen is, maak een schema voor de dag. Daarop kan je kind zien wat jullie die dag gaan doen en wat er van hem of haar verwacht wordt. Maar daar kom ik in een andere video op terug.
Tip 8: Je kunt binnen picknicken. Maak samen met je kind een picknickmand. Zet alle tafels en stoelen aan de kant. Leg een kleedje neer en ga binnen picknicken. 
Tip 9: Met grotere kinderen kun je een voorstelling maken. Je geeft ieder kind een taak. De een bereid een liedje voor, de andere de tekst en de andere maakt iets wat je kan laten zien tijdens de voorstelling.
Tip 10: Je kunt ook een speurtocht maken. Pak een klein cadeautje in of verstop iets lekkers in huis en maak daarbij opdrachtkaartjes. Op de opdrachten vind je de volgende aanwijzing over het cadeautje of iets lekkers in huis verstopt is.
Tip 11: De laatste tip, doe karaoke met je kinderen. Op YouTube vind je veel karaokefilmpjes. De jonge kinderen vinden dit leuk, maar ook vaak de oudere. Succes allemaal!