Webinar

WEBINAR - Je kind pest of wordt gepest. Wat kun je doen?

Op maandagavond 24 januari 2022 organiseert Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met SIKO en UN1EK onderwijs en opvang een webinar voor ouders. 

Als je kind pest of wordt gepest kun je je als ouder machteloos voelen. In dit webinar vertellen Sandra Groeneboom, beleidsadviseur onderwijs en kwaliteit van SIKO en Miriam Wesemann, hoofd kwaliteit onderwijs en opvang van UN1EK wat je als ouder kunt doen. Kinderopvang en scholen werken aan een veilige omgeving voor ieder kind. Kinderen leren hoe ze op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Toch kan het gebeuren dat je kind wordt gepest of zelf (mee)pest. Dan wil je je kind helpen. Tijdens het webinar leer je wat je thuis kunt doen om jouw kind te helpen. Sandra en Miriam vertellen hoe je kunt herkennen dat je kind – met of zonder woorden – aangeeft dat het niet goed gaat. Je leert hoe je erover kunt praten met je kind. En ook bij wie je terecht kunt voor advies of hulp, op school en bij andere organisaties in Vlaardingen.

Meld je aan voor het webinar via deze link.

Bij je aanmelding én tijdens het webinar kun je jouw vragen (anoniem) stellen. Deskundigen geven tijdens het webinar live antwoord.

WEBINAR - Ouderschap in Balans 
Je hebt een druk leven. Je combineert het ouderschap met je werk, studie en/of de zorg voor anderen. Dan is het belangrijk dat je goede afspraken en keuzes maakt waar jij en je partner achter staan. Bijvoorbeeld over de taakverdeling in jullie gezin, de kinderopvang en de opvoeding van je kind. Ook voor jezelf kun je gezonde keuzes maken met aandacht voor ontspanning, sport en bewegen en gezond eten. Zo blijf je fit en in balans.

In het webinar ’Ouderschap in Balans’ van Opgroeien in Vlaardingen vertellen Kimberley, pedagoog van Wijzer in Opvang en Onderwijs en Annemarie, buurtsportcoach bij Vlaardingen in Beweging hoe je dit kunt doen en bij welke organisaties in Vlaardingen je terecht kunt, o.a. voor sporten en bewegen, voor opvoedondersteuning of advies en voor contact met andere ouders. 

Heb je het webinar gemist? Kijk het hier terug!

 

WEBINAR - Er is weinig geld in je gezin. Wat kun je doen? Waar krijg je informatie? Wie kan jou helpen zodat je kind kan meedoen?
Op dinsdagavond 6 april organiseerde Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met Minters een webinar over dit onderwerp.
Heb je het webinar gemist? Kijk hem hier terug!
Ben je benieuwd naar de vragen die gesteld zijn door de kijkers en de antwoorden? Bekijk het hier.

 

 

WEBINAR - Kinderen zitten graag voor de tv, kijken filmpjes op YouTube, spelen spelletjes op de iPad of tablet of op jouw of hun eigen telefoon. Hoe kan je zorgen dat je kind goed opgroeit met media?
Op maandagavond 18 januari 2021 organiseerde Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met De Bibliotheek De Plataan een webinar voor ouders over het onderwerp ‘opgroeien met media’. Kijk hier de video!

 

 

WEBINAR - Staan en Opvallen, dat was het thema van de Week van de Opvoeding. Op maandagavond 16 november om 20.00 uur organiseerde Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met Stichting Aanzet een webinar over dit onderwerp. Kijk hier de video!