Webinar

Op maandag 29 januari om 20:00 uur organiseert Opgroeien in Vlaardingen een webinar over ‘opvoeden in meerdere talen’.

Taal is belangrijk. Om contact te maken en om te laten horen hoe je je voelt. Voor kinderen is het fijn als zij de thuistaal goed kunnen spreken met familie. Ook is het voor kinderen belangrijk om in de buurt en op school goed Nederlands te begrijpen en te praten. In dit webinar geven we jou als ouder tips over hoe je een kind al heel jong kunt helpen twee of meerdere talen tegelijk te leren.

We delen adviezen, beantwoorden vragen en praten met een ervaringsdeskundige. We laten je zien hoe leuk en belangrijk het is om samen met alle talen die je rijk bent aan de slag te gaan!

Kijk het webinar hier terug!

 

 

 

Gratis webinar ‘Omgaan met onrust’

Het is weer de spannende en drukke tijd van het jaar met het sinterklaasfeest, kerstfeest en oud en nieuw. Dit kan voor onrust zorgen bij jouw baby, peuter of schoolgaande kind.

Tijdens dit webinar van Opgroeien in Vlaardingen hebben we het over ‘omgaan met onrust’. Sabine Hamelink, pedagogisch coach, vertelt je meer over ‘onrust’ en hoe je dit herkent bij je kind.

Natuurlijk gevolgd door handige tips en tricks, voor ouders/opvoeders, hoe zij hun kind kunnen helpen met het omgaan met onrust en allerlei prikkels. Er is weer voldoende ruimte om live jouw vragen te stellen aan de professionals.

Meld je hier aan! 

 

 

 Kijk wijzer: weet wat je kind ziet!

Op maandag 25 september organiseert Opgroeien in Vlaardingen weer een gratis webinar. Het onderwerp is ‘Kijk wijzer: weet wat je kind ziet!’. Kinderen zijn tegenwoordig niet meer weg te slaan van hun smartphone, tablet of de televisie. Hoe bewust ben jij er als ouder/opvoeder van wat je kind allemaal meekrijgt en ziet? Tijdens dit webinar hebben we het onder andere over media en hun aantrekkingskracht op kinderen, over risico’s van verkeerde inhoud kijken, fantasie en realiteit én reclame en nieuws. Je kunt live jouw vragen stellen aan de mediadeskundigen Wouter Kempen en Jolanda Verbraak van Bibliotheek de Plataan. 

 

WEBINAR – De balans tussen stress en ontspanning binnen het gezin.

8 mei 2023 organiseerde Opgroeien in Vlaardingen een webinar over de balans tussen stress en ontspanning binnen het gezin.
Zelfstandige coaches Marianne van Wolde - de Rooij en Mellisa Koevermans namen kijkers mee in wat stress is en hoe je stress kan herkennen bij je kind.
Tijdens de webinar werden er tips gedeeld hoe je je kind hierin kan ondersteunen en hoe de balans terug te brengen is binnen het gezin.
Ook was er tijdens het webinar de mogelijkheid om vragen stellen.

Heb je het webinar gemist? kijk het dan hier terug.

 

WEBINAR - Hoe kan ik met een klein budget er toch iets gezelligs van maken tijdens de feestmaand?

Op maandag 28 november 2022 organiseerde Opgroeien in Vlaardingen i.s.m. Stichting Aanzet en Minters een gratis webinar voor ouders over het thema ‘Hoe kan ik met een klein budget er toch iets gezelligs van maken tijdens de feestmaand?’

De maandelijkse energiekosten zijn omhoog gegaan en dit leidt tot een krappe portemonnee bij veel ouders. Door de flink gestegen inflatie hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Hoe kan je in lastige tijden er toch een leuke decembermaand van maken? Stichting Aanzet gaf tijdens dit webinar een aantal praktische tips en werd er informatie gedeeld over waar je terecht kan voor bijvoorbeeld extra ondersteuning. Minters en Stroomopwaarts advies over het aanvragen van energietoeslag.

Heb je het webinar gemist? kijk het dan hier terug.

 

 Gratis webinar voor ouders over ‘taal thuis’ Op maandagavond 19 september organiseert Opgroeien in Vlaardingen i.s.m. Stichting Aanzet een gratis webinar voor ouders over het thema ' een taalrijke thuisomgeving’. Alle ouders kunnen gratis meedoen en hun vragen stellen.

 Taal gebruik je je hele leven lang. Kinderen die een goede taalontwikkeling hebben, doen het beter op school en hebben betere kansen op een goede toekomst.

Vooral jonge kinderen leren thuis de meeste taal. Ouders zijn hierbij heel belangrijk.

In het webinar ’een taalrijke thuisomgeving’ van Opgroeien in Vlaardingen vertellen Kimberley en Jennifer  van Stichting Aanzet hoe je thuis jouw kind kan helpen met taal.

Tijdens het webinar kun je jouw vragen stellen. Deelname aan het webinar is GRATIS. 

 Heb je het webinar gemist? kijk het dan hier terug.

 

 

WEBINAR - Vakantie? Blijf (voor)lezen en oefenen met taal!

Je wilt dat je kind op school goed kan meekomen. Dan is het belangrijk dat je kind in de zomervakantie blijft lezen en oefenen met taal. In het webinar van Opgroeien in Vlaardingen op maandag 27 juni vertellen Jolanda en Wouter van De Bibliotheek De Plataan hoe kun je dit op een leuke manier kunt doen.  

In de bibliotheek vind je een grote collectie leuke, spannende kinderboeken. Je kunt via de bibliotheek ook E-boeken lenen die je op je telefoon of tablet kunt lezen. Of naar luisterboeken luisteren. Of digitale prentenboeken bekijken via Bereslim, de Voorleeshoek of Bliksem. Of je kind leespunten laten verdienen met Yoleo. Zo blijft je kind in de vakantie op leesniveau.

Kinderen tot 18 jaar worden GRATIS lid van de bibliotheek. Je kunt je kind via de website van de bibliotheek gemakkelijk aanmelden.

Webinar gemist? Kijk het hier terug!

 

 

WEBINAR - Op maandag 24 januari organiseerde Opgroeien in Vlaardingen, i.s.m. UN1EK onderwijs en opvang en SIKO een webinar over het thema “Je kind pest of wordt gepest. Wat kun je doen?” 

Sandra Groeneboom van SIKO en Miriam Wesemann van UN1EK vertelden in het webinar wat je als ouder kunt doen, met wie je kunt praten en wie je kan helpen als je kind pest of wordt gepest.

Heb je het webinar gemist? Kijk het hier terug!

Wie kan je helpen?

  • Bij de eerste signalen dat het niet goed gaat met je kind: ga in gesprek de leerkracht of pedagogisch medewerker. Hij of zij kan dan volgen wat er gebeurt in de klas en het probleem in de groep aanpakken. Hoe eerder een pestprobleem wordt aangepakt, hoe sneller het kan worden opgelost.
  • Je kunt ook praten met de intern begeleider, zorgcoördinator of met de anti-pest coördinator. School kan dan een oplossingsgerichte pestaanpak (OPA) inzetten.
  • Via school kun je de gezinsspecialist van Minters inschakelen. De gezinsspecialist kan in gesprek gaan met je kind en jullie bijstaan met informatie, advies, opvoedingsondersteuning en begeleiding. De gezinsspecialist kan ook een speciale training voor je kind regelen.
  • Als er andere problemen in je gezin spelen, kan het Minters Wijkteam helpen.
  • Je kunt een Kindercoach inschakelen voor je kind.

Waar vind je meer informatie?

Naast de leerkracht, intern begeleider, zorgcoördinator of anti-pestcoördinator op school of de pedagogisch medewerker in de kinderopvang kun je advies vragen aan:

 

WEBINAR - Ouderschap in Balans 
Je hebt een druk leven. Je combineert het ouderschap met je werk, studie en/of de zorg voor anderen. Dan is het belangrijk dat je goede afspraken en keuzes maakt waar jij en je partner achter staan. Bijvoorbeeld over de taakverdeling in jullie gezin, de kinderopvang en de opvoeding van je kind. Ook voor jezelf kun je gezonde keuzes maken met aandacht voor ontspanning, sport en bewegen en gezond eten. Zo blijf je fit en in balans.

In het webinar ’Ouderschap in Balans’ van Opgroeien in Vlaardingen vertellen Kimberley, pedagoog van Wijzer in Opvang en Onderwijs en Annemarie, buurtsportcoach bij Vlaardingen in Beweging hoe je dit kunt doen en bij welke organisaties in Vlaardingen je terecht kunt, o.a. voor sporten en bewegen, voor opvoedondersteuning of advies en voor contact met andere ouders. 

Heb je het webinar gemist? Kijk het hier terug!

 

WEBINAR - Er is weinig geld in je gezin. Wat kun je doen? Waar krijg je informatie? Wie kan jou helpen zodat je kind kan meedoen?
Op dinsdagavond 6 april organiseerde Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met Minters een webinar over dit onderwerp.
Heb je het webinar gemist? Kijk hem hier terug!
Ben je benieuwd naar de vragen die gesteld zijn door de kijkers en de antwoorden? Bekijk het hier.

 

 

WEBINAR - Kinderen zitten graag voor de tv, kijken filmpjes op YouTube, spelen spelletjes op de iPad of tablet of op jouw of hun eigen telefoon. Hoe kan je zorgen dat je kind goed opgroeit met media?
Op maandagavond 18 januari 2021 organiseerde Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met De Bibliotheek De Plataan een webinar voor ouders over het onderwerp ‘opgroeien met media’. Kijk hier de video!

 

 

WEBINAR - Staan en Opvallen, dat was het thema van de Week van de Opvoeding. Op maandagavond 16 november om 20.00 uur organiseerde Opgroeien in Vlaardingen in samenwerking met Stichting Aanzet een webinar over dit onderwerp. Kijk hier de video!