De scholen zijn dicht. En voor jou als ouder thuis is het nu druk.  Je kind barst van de energie, jij moet misschien gewoon werken. Probeer het dan maar eens gezellig te houden. Daarom wat praktische tips voor jou en je kind. Je kunt deze tips nu gebruiken. Maar ook als alle kinderen over een tijdje weer naar school gaan, kun je deze tips gebruiken.

Meer informatie

Wil je meer tips voor thuis? Volg Samen Leren op Instagram!
Of kijk eens op de Facebookpagina van Opgroeien in Vlaardingen of de website van Komkids.                 
Klik hier voor de online boeken van de bibliotheek! 

 Het bericht

Ondertitelingen in andere talen volgen later, tot die tijd zie hieronder de tekst om te plakken in googletranslate.com.
Subtitles will follow as soon as possible. In the meantime, use the following text to copy and paste in googletranslate.com
Diğer dillerdeki altyazılar daha sonra gelecektir, o zamana kadar aşağıdaki metne yapıştırın googletranslate.com.
Wciaz pracujemy nad napisami w innych jezykach. Ponizszy tekst mozesz przetlumaczyc przez googletranslate.com.
سوف نضيف الترجمه لاحقا وإلى أن يتم ذلك بإمكانكم تسخ النص الموجود أدناه للفلم وترحمته عن طريق الجوجل

Hallo, ik ben Mandy en ik werk bij Stichting Aanzet.
Helaas kunnen we nu niet langs jullie komen of langs de scholen gaan. Maar, we kunnen jullie wel op een afstand helpen. Je kind barst van de energie en je hebt misschien ook nog wel wat werk te doen. En vandaar deze praktische tips. Je kan deze tips nu gebruiken. Maar ook als je kind straks weer naar school toe gaat.
Tip 1: De bibliotheek is dicht. Maar alles is online beschikbaar. Je kunt digitaal boeken lenen. Klik op de link onder dit filmpje.
Tip 2: Ga samen met je kind bakken of koken. Het gaat misschien niet zo snel. Maar je kind vindt het vast heel leuk om jou te helpen.    Tip 3: Betrek je jonge kind bij het huishouden:Denk hierbij aan de was doen, de was opvouwen, stofzuigen of stoffen. Het gaat misschien wel niet zo snel, maar je kind vindt het vast leuk om je te helpen.
Tip 4: Ga samen een grote schoonmaak houden. Zet een muziekje aan en poetsen maar. Laat je kind zijn of haar speelgoed uitzoeken zodat je hier een ander kind blij mee kunt maken.
Tip 5: Neem een grote pot en stop daar een aantal kaartjes in. Schrijf op elk kaartje een spelletje, een compliment of een vraag. Je kind kan de kaartjes versieren en in deze tijd kan je dan elke dag een kaartje uit de pot halen. Daarop staat een vraag, een compliment of een spelletje wat je samen met je kind kan doen. 
Tip 6: Ga zo lang het kan twee keer per dag met je kind naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan de speeltuin, het Klauterwoud of ga een rondje wandelen in het park. Hier linksonder kan je zien wat er nog allemaal open is in Vlaardingen.
In mijn volgende filmpje geef ik je nog wat activiteiten die je samen met je kind kunt doen.