UPDATE: Heb je moeite met het kopen van schoolspullen voor je kind?

Update 6 augustus

De Schoolspullenpas, hoe werkt dat? 

Vanaf september beginnen de scholen weer. Voor de kinderen en ook voor de ouders fijn! Misschien ben je al bezig met voorbereidingen daarvoor. Soms moeten kinderen dingen voor school hebben. Zoals een etui, een tas of soms ook schriften. Voor sommige gezinnen zijn dat veel kosten, zeker als je meerdere kinderen hebt. 

Bij stichting Leergeld zijn er meerdere dingen waar je financiële ondersteuning voor kan krijgen. Eén van die dingen is een schoolspullenpas. Met deze pas kan je bij een aantal winkels schoolspullen kopen voor je kind. 

Je kan de pas aanvragen tot 31 augustus. Dat doe je via deze website.

Niet iedereen kan een Schoolspullenpas krijgen. Deze pas is speciaal voor mensen die weinig inkomsten hebben. Er zijn een paar dingen waar naar wordt gekeken om te zien of je recht hebt op een Schoolspulenpas. 

Je kan deze schoolspullenpas aanvragen als:
* Je inkomen niet hoger is dan 120-130% v.d. bijstandsnorm of als je kan laten zien dat er hoge schulden zijn.
* Het kind is tussen 4 en 17 jaar oud.

 

 

Update 18 juli 15:45

Vraag de Kindpas aan - voor 31 juli!

Voor ouders met een laag inkomen is er de mogelijkheid om een Kindpas aan te vragen. Met deze pas kan je spullen als kleding, schoenen en leesboekjes kopen. Je moet de kindpas aanvragen voor 31 juli. De pas is dan geldig tot 30 november 2020. 

Je kan deze Kindpas aanvragen als:
* Je inkomen niet hoger is dan 120-130% v.d. bijstandsnorm of als je kan laten zien dat er hoge schulden zijn. 
* Het kind is tussen 4 en 17 jaar oud. 

Op de website elkkindoetmee kan je meer informatie vinden en het aanvraagformulier. 

 

 

Update 5 juni 14:30

Misschien heb je als gezin recht op hulp als je moeite hebt met rond komen, een overzicht van de mogelijkheden:

Er zijn een aantal manieren om hulp te krijgen als je niet genoeg geld binnen krijgt voor de basis kinderen voor je kind. Je kan hulp krijgen, of je kan bijvoorbeeld geld voor sport krijgen. Ook als je door de Coronacrisis als ondernemer in de problemen bent gekomen kan je uitzoeken waar je recht op hebt. 

Op de website van Samen voor alle kinderen zie je een overzicht van hoe je hulp kunt krijgen. 

Kijk ook eens op de volgende websites:

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen

 Kinderhulp voor kinderen in armoede

Jeugdeducatiefonds

Kleine Coronahulp 

Noodregelingen Coronacrises 

 

 

Wat kan je doen als je moeilijk of niet rond komt met je inkomen? 

Voor veel gezinnen is het soms niet makkelijk om rond te kunnen komen van je inkomen. Zeker tijdens en de komende tijd na de Coronacrisis is dit nog moeilijker, of heb je in een keer geldproblemen die je eerst niet had. Dat kan zorgen voor veel stress, invloed hebben op de gezinssituatie en zeker ook op kinderen. 

Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor. Er zijn veel organisaties en initiatieven die je kunnen helpen. Zowel qua advies en meekijken, als met ondersteunende fondsen. 

Het is belangrijk om een goed overzicht krijgen van je financiële situatie. De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie kunnen daar bij helpen. Ze helpen je dan om:
- inkomsten en uitgaven in balans te brengen
- je administratie te ordenen
- te onderzoeken op welke financiële regelingen je recht hebt en deze aan te vragen.
- als het nodig is afspraken te maken met schuldeisers. 
Humanitas is te bereiken via Yvonne Lopes op 06-35117766

Je kan ook de Geldfit Test doen. Je krijgt dan advies die aansluit op jouw financiële situatie. 

Ook de wijkteams van Vlaardingen kunnen helpen om je financiële situatie op orde te krijgen. Je kan bij hen ook terecht voor algemene financiële vragen. Tijdens de coronacrisis kan je telefonisch contact opnemen via (010) 4731033.  

Als je schulden hebt, of bijna in de schulden komt, moet je niet te lang wachten met hulp zoeken. Ondanks dat dit eng kan zijn of omdat het moeilijk is om toe te geven. De vrijwilligers van SchuldHulpmaatje zijn er om je te helpen. Ze oordelen niet maar komen naast je staan om een oplossing te vinden. 

 

Kinderen opvoeden terwijl je geldzorgen hebt kan heel moeilijk zijn. Sam& voor alle kinderen kan hierbij helpen met tips. Of je kan een aanvraag doen als je geen geld hebt voor dingen die je kind nodig heeft. 

Ook als je geen geld hebt om je kind te laten sporten kan je hulp krijgen. Op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan je hiervoor een aanvraag doen. Hiervoor heb je wel een intermediair nodig. Bespreek dit met de leerkracht van je kind of met het wijkteam (010) 4731033.