Wat kan je doen als je moeilijk of niet rond komt met je inkomen?

Wat kan je doen als je moeilijk of niet rond komt met je inkomen? 

Voor veel gezinnen is het soms niet makkelijk om rond te kunnen komen van je inkomen. Zeker tijdens en de komende tijd na de Coronacrisis is dit nog moeilijker, of heb je in een keer geldproblemen die je eerst niet had. Dat kan zorgen voor veel stress, invloed hebben op de gezinssituatie en zeker ook op kinderen. 

Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor. Er zijn veel organisaties en initiatieven die je kunnen helpen. Zowel qua advies en meekijken, als met ondersteunende fondsen. 

Het is belangrijk om een goed overzicht krijgen van je financiële situatie. De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie kunnen daar bij helpen. Ze helpen je dan om:
- inkomsten en uitgaven in balans te brengen
- je administratie te ordenen
- te onderzoeken op welke financiële regelingen je recht hebt en deze aan te vragen.
- als het nodig is afspraken te maken met schuldeisers. 
Humanitas is te bereiken via Yvonne Lopes op 06-35117766

Je kan ook de Geldfit Test doen. Je krijgt dan advies die aansluit op jouw financiële situatie. 

Ook de wijkteams van Vlaardingen kunnen helpen om je financiële situatie op orde te krijgen. Je kan bij hen ook terecht voor algemene financiële vragen. Tijdens de coronacrisis kan je telefonisch contact opnemen via (010) 4731033.  

Als je schulden hebt, of bijna in de schulden komt, moet je niet te lang wachten met hulp zoeken. Ondanks dat dit eng kan zijn of omdat het moeilijk is om toe te geven. De vrijwilligers van SchuldHulpmaatje zijn er om je te helpen. Ze oordelen niet maar komen naast je staan om een oplossing te vinden. 

 

Kinderen opvoeden terwijl je geldzorgen hebt kan heel moeilijk zijn. Sam& voor alle kinderen kan hierbij helpen met tips. Of je kan een aanvraag doen als je geen geld hebt voor dingen die je kind nodig heeft. 

Ook als je geen geld hebt om je kind te laten sporten kan je hulp krijgen. Op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan je hiervoor een aanvraag doen. Hiervoor heb je wel een intermediair nodig. Bespreek dit met de leerkracht van je kind of met het wijkteam (010) 4731033.