Media Ukkie Dagen - Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Hoe kan ik mijn kind begeleiden als het zelf op internet gaat? Wat gebeurt er als mijn kind een gratis app downloadt en die gebruikt? Kan mijn kind problemen krijgen met zijn nek door vaak te kijken naar een iPad of telefoon? Hoe doen andere ouders dat met schermtijd?

Media-opvoeding is belangrijk bij de opvoeding van je kind. In de categorie Media, Lezen en Voorlezen vind je verschillende filmpjes over dit onderwerp. Professionals geven informatie en beantwoorden vragen van ouders. Bijvoorbeeld: Wat is YouTube Kids en hoe werkt het?

Er is veel dat je samen met je kind kan doen en leren via media en er valt veel over te weten. Daarom heeft de website Opgroeien in Vlaardingen een webinar over dit onderwerp gemaakt. Kijk deze hier terug:  Webinar Opgroeien met Media 

Het hele gezin is vaker thuis, wat spreken we af over de tablet/iPad? --> zie hier het antwoord.

Voor het ontdekken van de wereld en buiten zijn kun je media natuurlijk best gebruiken. Maak een puzzeltocht in je eigen buurt met de app Troovie. Kijk in het nest van een merel of koolmees op beleefdelente.nl en ga buiten op zoek naar dezelfde vogelsoort. Of ga modern schatzoeken ofwel geocaching. Juist de combinatie van media met een fysieke ervaring is waardevol voor de ontwikkeling van je ukkie.