Goed omgaan met geld is Goud waard - wat kan je doen?

Het is de week van het geld. Geld kan voor plezier zorgen en het kan zorgen voor zorgen en stress. Heel veel mensen kennen periodes in hun leven dat ze op moeten letten met hoeveel geld ze uitgeven en hier bewust mee bezig zijn. Eén op de vijf Nederlanders heeft zorgen over geld, het is dus niet raar en je bent niet alleen! Het kan best wel moeilijk zijn om te weten hoe je bewust met je geld om kan gaan, of hoe je moet opvoeden met geldzorgen. 

Het is fijn om daar wat meer over te weten. Je kan bijvoorbeeld kijken op de website Samen voor Alle kinderen voor informatie en handige tips. 

Of; hoe kan je met weinig geld toch gezond koken? Bekijk hier de video's over goedkoop eten koken dat wel gezond is.

Of; Hoe krijg je hulp als je de spullen voor school niet kan betalen?

Of; Ik heb schulden en ik heb hulp nodig. Waar kan ik terecht?

Als je weinig geld hebt dan kan je soms wat meer geld krijgen van de overheid, toeslagen. Maar hoe weet je waar je recht op hebt? Wat moet je doen als je meer of minder gaat verdienen of als je geld weer moet terug betalen? De Sociale raadslieden van Minters die organiseren een informatiebijeenkomst hierover. 
Wanneer: dinsdag 6 april van 10.00-11.00 
Waar: via MS Teams videobellen, je ontvangt een link wanneer je je aanmeld
Aanmelden: e-mail naar sociaalraadslieden@minters.nl
Vragen?: Neem contact op via het emailadres sociaalraadslieden@minters.nl

De website Opgroeien in Vlaardingen organiseert ook een Gratis webinar: Weinig geld in je gezin? Vraag hulp! Er zullen vragen beantwoord worden over wat je kan doen, waar je informatie krijgt, wie kan helpen zodat je kind mee kan doen. 
Meld je hier aan