Update: Doing Good Challenge! - Vlaardingen

Je kind leren om anderen te helpen is een mooi onderdeel van de opvoeding. Anderen helpen heeft namelijk twee voordelen: je gaat je zelf er beter door voelen, en (als je op de goede manier helpt) gaat de ander zich ook beter voelen. 

Het is voor kinderen daarom heel goed om van jongs af aan te leren dat het voor iedereen goed is als je elkaar af en toe even helpt. Hierdoor zullen ze een beter inlevingsvermogen krijgen en beter leren om vriendschappen en relaties op te bouwen met andere mensen. Dat is belangrijk in je latere leven om je niet eenzaam te voelen. 

In Vlaardingen is nu de 10-daagse Doing Good Challenge bezig. Dat is een mooie manier om met je kinderen te praten over het helpen van anderen, en daar misschien mee te beginnen! 

Wat houdt de Doing Good Challenge in?
Elke dag is er een challenge om iets leuks voor een ander te doen! Doel? Maak iemand blij en wordt zelf ook blij :) 
Maandag 1 maart: Wereld Complimenten dag: geef iemand een complimentje!
Dinsdag 2 maart: Help een Handje dag: Doe een klusje voor iemand die dat eventjes goed kan gebruiken. 
Woensdag 3 maart: Boodschappendag: Doe voor iemand een boodschapje die dat zelf niet zo goed kan doen. Of doe het samen!

Donderdag 4 maart: Weggeefdag: Geef eens wat speelgoed waar je kinderen niet meer mee spelen aan andere kindjes! Misschien aan kinderen die niet zo veel speel goed hebben, of doe een ruil!
Vrijdag 5 maart: Ga op raambezoek bij een buurvrouw, opa en oma of iemand in de buurt en speel een spelletje! Sommige spellen kan je via een raam spelen, zoals: boter kaas en eieren. Of spelletjes met pen en papier.
Zaterdag 6 maart: Kookdag: Maak een lekkere soep, fruipthapjes of koekjes en breng deze naar mensen die veel alleen zitten.
Zondag 7 maart: Schrijfdag: maak een kaartje of een e-card voor mensen die je kinderen al lang niet hebben gezien. Dit kunnen ook vriendjes/vriendinnetjes zijn. 

Maandag 8 maart: beweegdag; Zoek een buurtgenoot en ga op pad, samen bewegen maakt je vrolijker, fitter en je hebt meer energie. 

Dinsdag 9 maart: Eén tegen eenzaamheidsdag: Veel mensen voelen zich eenzaam en door coronamaatregelen hebben ze op dit moment nog minder contacten. Daar kunnen wij samen iets aan doen! Spreek een familielid, vriend of buurtgenoot die het lastig heeft. Bedenk samen een activiteit voor de komende tijd. Wat zou je vriend of familielid leuk vinden om (weer) te gaan doen, samen met anderen? Als dat geen energieboost geeft !;) meer ideeën, tips en informatie vind je op de website www.eentegeneenzaamheid.nl 

Woensdag 10 maart: Handen uit de mouwendag.
Van een schone stad wordt iedereen natuurlijk gelukkiger. Loop een rondje in je eigen buurt en neem een gelijk een vuilniszak voor zwerfvuil mee;) Of nog beter.…Doe het samen met je buurman of buurvrouw. De buurt knapt ervan op, je hebt gelijk een goed gesprek met je buren en je bent in beweging! 3 goede acties in 1 klap!;)  

Voor alle ideeën: Kijk op de website van KliK Vlaardingen

Wethouder Jacky Silos doet ook elke dag mee aan de Doing Good Challenge. Volg haar op Facebook.