De scholen gaan bijna weer beginnen, hoe bereid ik mijn kind voor?

De scholen gaan vanaf 8 februari weer open! De kinderen zijn lang vrij geweest en er zijn misschien een paar dingen die jou en je kinderen kunnen helpen om de start weer goed te laten verlopen. Een overzicht:

 

Mijn kind moet weer eten en drinken mee krijgen naar school, wat kan ik het beste meegeven?

Volgende week gaan alle kinderen weer naar school! Dat betekent op tijd opstaan, aankleden, een stevig ontbijtje, lunchtrommels vullen en op weg naar school! Maar wat kan je nou het beste aan je kind meegeven voor op school?

JOGG Vlaardingen heeft een video gemaakt waarin Annemarie vertelt hoeveel suiker er in sommige pakjes drinken en pauzekoeken zit en waarom dat niet gezond is voor je kind. Ze vertelt ook wat je dan wel mee kan geven! 

En dan moet je kind ook nog te drinken mee! In heel veel pakjes drinken zit ook veel suiker. Bij veel scholen wordt daarom gezegd dat kinderen alleen water mogen drinken op school. Waarom is water drinken zo goed voor je kind?

In deze video krijg je uitleg waarom water drinken belangrijk is voor je kind. 

Sommige kinderen drinken liever pakjes drinken in plaats van water. Dat is best begrijpelijk, maar kan je ook veranderen! Dat kan moeilijk zijn, maar met deze video's wordt je daarbij geholpen:

Hoe maak ik water drinken aantrekkelijk voor mijn kind? (1)

Hoe maak ik water drinken aantrekkelijk voor mijn kind? (2) 

 

 

Hoe bereid ik mijzelf en mijn kind voor op het weer (samen) fietsen naar school?

In de laatste wee kvoordat de schole nweer beginnen kun je met je kind de fietsroute naar school alvast fietsen. Samen bekijk je wat de meest veilige route is en waar plekken zijn waar je extra goed moet opletten. Het is ook handig om te oefenen met je kind hoe ze naar je moeten luisteren wanneer je samen fietst en waar jullie op moeten letten. Heeft je kind nog geen fiets en wil je kijken hoe je een goede fiets aanschaaft? Daar is ook een video voor!

Hoe kies ik een veilige kinderfiets?

Wat zijn de gevaarlijke plekken in het verkeer in Vlaardingen?

Hoe fiets ik veilig met mijn jonge kind? (1)

Hoe fiets ik veilig met mijn jonge kind? (2)

Wil je nog meer weten over je kind leren fietsen? Kijk dan op deze pagina van het Centrum voor Jeugd en Gezin. 

Heb je niet het geld om een fiets te kopen voor je kind? Doe een aanvraag.

Ook leuk: in deze vlog laat Martine zien hoe ze haar zoon leert fietsen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar blijven doorzetten! 

 

 

Hoe zorgen de pedagogisch medewerks of de leerkrachten dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt?

Misschien gaat je kind na de zomervakantie wel voor het eerst naar de kinderopvang, of zijn ze al lang niet meer geweest. Dan wil je als ouder dat je je kind met een gerust hart kunt achterlaten. En dat je kind zich snel vertrouwd voelt met de pedagogisch medewerker.s en de andere kinderen in de groep. In deze video zie je hoe de pedagogisch medewerkers zorgen dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt. 

Bekijk hier de video. 

Misschien gaat je kind na de zomervakantie voor het eerst naar school. Dat is best een grote stap voor een kind en spannend. Zowel voor het kind als voor de ouders. Bekijk hier de video's over hoe het wennen op school gaat en wat de school doet als je kind van de peuteropvang naar groep 1 gaat. 

Ook goed om te zien: onze vlogger Eli laat in deze video zien hoe ze samen huiswerk maken thuis.