Wat kan je thuis doen met je kind in de zomervakantie?

Tijdens de zomervakantie kan je misschien niet weg, en als dat wel kan zijn er als nog best wel wat weken dat je kind thuis zit. Wat kan je dan allemaal doen om leuke dagen met je kinderen te hebben? We hebben een nieuwsbericht met allemaal updates die je buiten de deur kan doen, en in de agenda vind je ook een overzicht. 

 

Thuis kan je ook een heleboel leuke dingen doen! Tijdens de Corona-tijd hadden we een nieuwsbericht waarin heel veel leuke dingen staan die je thuis kan doen. Je kan bijvoorbeeld veel spellen en speurtochten in de tuin en in huis doen. Voorlezen, samen spelletjes spelen, knutselen of dingen bouwen. 

 

Update 14 augustus

De ergste hitte van afgelopen week is vanaf vandaag over. Een mooie tijd voor je kinderen om weer wat meer te gaan bewegen! Er is nu geen gym op school, en de sportlessen liggen ook even stil. Er zijn een boel activiteiten in Vlaardingen deze zomer waarbij je kind kan bewegen, maar niet iedere dag, en misschien wil je kind wel wat anders! 

Vlaardingen in Beweging heeft een youtubekanaal met heel veel video's voor je kind om op een leuke manier te bewegen. Je kan samen binnen beweegoefeningen doen of in de tuin. 

Vlaardingen in Beweging - Spelinspiratie

Vlaardingen in Beweging - Peuters en kleuters bewegen

Vlaardingen in Beweging- Leer iets nieuws!

Vlaardingen in Beweging - Beweeg met je gezin

 

Vind je kind het leuk om buiten te spelen maar weten ze even niet meer wat ze buiten allemaal kunnen doen? 
Schakel dan ViB on Demand in! Je kunt iedere dag vragen of ze in jouw buurt komen spelen. Ze hebben altijd leuke ideeën. Of misschien heb jij zelf een verzoek?

De mensen van VIB komen dan naar de pleintjes en nemen sport&spelmateriaal mee. Wat wil je doen? Waar wil je spelen? Hoe laat? Plaats je bericht op Facebook, instagram of via snapchat (@stichtingVIB).

 

 

Update 6 augustus

Van al die tijd die kinderen en jeugd nu vrij in te vullen hebben kom je soms zonder ideeën te zitten. Wat zou je nou nog meer kunnen bedenken? Dat is soms best moeilijk. 

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een bericht gemaakt met een overzicht per week om elke dag leuke ideeën te hebben. Wat leuke voorbeelden:

Stoepkrijtspecial 

Jongerenspecial

Maak een vergrootglas en Slagbal met waterballonen

Familiebingo en zoek de verschillen... in huis

 

 

Update 1 augustus 

Wat ook leuk is: De peuterlab video's van Stichting Aanzet. Hierin geven ze veel leuke activiteiten voor thuis met je peuters. 

 

Of kijk eens bij de DOKWRK video's van KomKids. Hierin geven ze uitleg over veel dingen die je met je kinderen kan bouwen en daar vervolgens mee kan spelen. Hun motto: In elk kind schuilt een uitvinder!

 

Bij Wijzer Doet vind je ook heel veel video's die je helpen met leuke dingen doen samen met je kinderen. 

 

Heb je veel van de video's al gezien of al gedaan? Kijk dan eens naar dit super grote overzicht van dingen die je gedaan wil hebben voor je 12e verjaardag. Een heleboel!

 

Is het wat slechter weer? Kijk dan eens naar deze Buitenspeeltips bij regenachtig weer.

 

En ook onze Vloggers hebben veel video's gemaakt met leuke dingen om te doen samen thuis, zoals zelf ijsjes maken!