VakantieBieb Vlaardingen opent vandaag (1 juli)!

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb open, dat betekent dat iedereen Nederlandse e-books kan krijgen tijdens de zomer (tot 31 augustus). Dit geldt voor mensen die lid zijn van de bibliotheek, maar óók voor mensen die niet lid zijn van de bibliotheek!

De VakantieBieb wil met deze actie mensen kennis laten maken met e-books en het makkelijker maken voor kinderen om tijdens de vakantietijd te blijven lezen. 

Je kan de VakantieBieb app gratis downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De e-books die je kan krijgen om te lezen komen dan op de boekenplank binnen de app te staan. Het handige is dat wanneer je de download hebt gedaan je geen internetverbinding meer nodig hebt om de boeken te lezen. Ideaal wanneer je op vakantie bent en even geen internet hebt. 

Er is ook speciaal rekening gehouden met mensen die dyslexie hebben. Een paar van de e-books kunnen in een groter lettertype worden gedownload. Leest net even wat makkelijker. Daarnaast zijn er nu ook luisterboeken!

Meer weten of alvast kijken welke boeken je kan krijgen. Of veelgestelde vragen. 

Ook leuk: houd je kind van het spel Minecraft? De bibliotheek heeft een challenge voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar; Biebbouwers.