Vies worden mag, op Modderdag! Wat heeft je kind aan buitenspelen?

Vandaag is het Modderdag! En om een goede reden; spelen en kliederen met modder vinden kinderen heerlijk! Op sommige scholen en kinderopvang doen ze vandaag extra dingen met modder, maar dat kan ook thuis! Bak bijvoorbeeld een moddertaart deze week, of maak samen een moddergezichtsmasker. Zie hier hoe je de ideale modder maakt. Of bekijk hier de video van modderdag. 

Het klinkt misschien als een grapje, modderdag, maar er zit wel een serieus idee achter. We hebben de laatste tijd allemaal gemerkt hoe fijn het is om buiten te zijn. Buitenspelen en met de natuur bezig zijn helpt je kind om ruimtelijke inzicht en creatief denken te verbeteren. Dit is handig voor op school. Steeds meer onderzoek laat ook zien dat behalve dat het goed is voor het lichaam van je kind om buiten te spelen dat het ook goed is voor hun hersenen en hoe ze zich mentaal voelen.

Genoeg redenen om lekker veel naar buiten te gaan met je kinderen of ze zelf buiten te laten spelen! Kijk hieronder de filmpjes over buitenspelen. 

Wat leert mijn kind van buitenspelen?

Waarom is buitenspelen goed voor je lijf?

Waarom is buitenspelen goed voor zelfvertrouwen?

Wat kun je in het Klauterwoud doen samen met je kinderen? 

Waarom ga ik met mijn kind spelen in het Klauterwoud?