Veranderingen in de peuteropvang vanaf 1 augustus - dit moet je allemaal weten.

Gaat je kind naar de peuteropvang (peuterspeelzaal) of gaat het binnenkort voor het eerst?  Dan gaat er binnenkort iets veranderen. De meeste peuters gaan vanaf 1 augustus 2020 meer uren per week naar de peuteropvang.* De peuteropvang bereidt kinderen voor op de basisschool. En met succes! De Minister van Onderwijs vindt het belangrijk dat kinderen goed voorbereid naar de basisschool gaan. Daarom gaat de peuteropvang extra lang open.

* Dit geldt voor de peuteropvang van UN1EK en Wijzer. Bij de peuteropvang van KomKids is dit per 1 januari 2020 al ingegaan.

Video's met uitleg

1. Wil je weten wat er precies gaat veranderen? Bekijk dan eerst deze video met een duidelijk uitleg.
2. Bekijk in de tweede video hoe het vanaf augustus is geregeld bij jouw locatie voor peuteropvang. Onder een van de drie opties staat de locatie die jouw kind bezoekt of gaat bezoeken. Klik op deze optie en bekijk de video.

Tip: klik op cc voor de ondertiteling in jouw taal, zodat je de informatie goed begrijpt.

Alle ouders met peuters in de peuteropvang hebben ook een brief ontvangen van de eigen locatie met informatie over wat er precies voor hen gaat veranderen. Bekijk ook deze flyer voor meer informatie over peuteropvang. 

Wat moet je doen? 

Belangrijk: Je ontvangt van de opvangorganisatie een nieuw contract voor de peuteropvang van je kind vanaf 1 augustus. Dit contract moet je (digitaal) goedkeuren en terugsturen! 
Belangrijk: Als je nu kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst ontvangt, moet je deze wijzigen per 1 augustus 2020. Dit kan via de website www.belastingdienst.nl/toeslagen. In het contract vind je het nieuwe aantal opvanguren en het uurtarief. Je kan dit ook doen via de nieuwe kinderopvangapp. 

Extra hulp of uitleg

Heb je hulp of extra uitleg nodig? Neem dan contact op met de locatie of opvangorganisatie van jouw kind. Of bel jouw contactpersoon bij Stichting Aanzet. Deze medewerkers geven extra uitleg en kunnen je helpen bij de wijziging van het contract en de kinderopvangtoeslag.